Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Isnin, 18 Julai 2011

Durian...Durian...

salam n slamat ptg..
hari ni sj nk story mory jew..nk ckp psl durian..hehe.durian ni ada yg suke ade jgk yg xsuke kan..mira sndri mmg allegik sgt dgn bauh durian apatah lg nk mkn durian..dulu klau parent beli durian letak kat dapur jwbnye terperukla mira dlm bilik xkuar2..dok tbaring pening2 lalat..kdg2 sakit kpala smpai demam.ni gara2 durian la..
famili mmg dah lali sgt dgn karenah mira ni.bila nk mkn durian je mesti tggu mira xde..

yg kelakarnye..setelah bertahun2 membesar tnpa durian blh pulak mengidam nak mkn durian time pregnant ni..aduh..pelik2..siap nk ikut husband pg kutip buah durian kat kebun blakang rmh lg..siap pkai kasut boot bagai..hehe 4 protection tuh..time nk mkn tu sgt2 la mencabar. bila smpai tekak je mmg trasa nk muntah je.tp sbb keinginan yg kuat nk mkn durian digagahi juga telan durian tu..sedar xsedar abis sebiji durian kmpung..
husband senyum je tgk mira mkn durian..mira taw husband sbnrnya tgh tahan nk gelak besar tu.. abi kata t baby dah bsr mesti suka mkn durian..hum...mcm2 kan kerenah org mengandung ni.yg xsuka pulak yg kita nk sgt2...pape pun sedap jgk durian ni kan..

Khamis, 14 Julai 2011

Formulasi untuk Lelaki Tropikal Herbs







Formulasi untuk Lelaki 
Tropical Herbs (60 cap)










Nyalakan Semula Api Asmara

Memperkenalkan alternatif semula jadi untuk mengeratkan perhubungan anda.

Gaya hidup sihat terbina daripada pemakanan yang baik, sikap mental yang positif, senaman dan perhubungan yang sihat. Walau bagaimanapun, tekanan, keletihan dan pelbagai masalah kesihatan boleh mengurangkan tahap tenaga dan menjejaskan mood anda.

Dapatkan semula keyakinan anda dengan Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs dan Formulasi untuk Wanita Tropical Herbs. Herba-herba dalam formulasi ini telah dipilih dengan teliti untuk membantu menggalakkan kesejahteraan keseluruhan dan meningkatkan tenaga dan vitaliti. Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs dan Formulasi untuk Wanita Tropical Herbs ….bertindak secara sinergi untuk menyemarakkan semula perhubungan anda.

Bagaimana herba membantu mengeratkan perhubungan yang harmoni antara lelaki dan wanita?
Herba selalunya boleh membantu dengan memulakan perubahan dalam keseimbangan bahan kimia tubuh anda, seperti meningkatkan pengeluaran testosteron tubuh anda, hormon ‘lelaki’ yang berfungsi dalam lelaki dan wanita. Disebabkan kesan yang positif ini, kebanyakan herba ini adalah lebih berkesan apabila diambil secara konsisten sepanjang suatu tempoh masa, membantu anda menjalani kehidupan yang lebih ghairah dan lebih banyak tenaga.

Agar bertenaga membangkitkan keghairahan
Formulasi untuk Lelaki Tropical Herbs Mengandungi ekstrak-ekstrak Tongkat Ali, Pegaga, Pucturevine dan Ashwaganda yang telah diguna secara tradisional untuk kesihatan lelaki, bagi mewujudkan tenaga dan vitaliti. Ditambah dengan Lada Hitam dan Bunga Cengkih untuk faedah pemakanan tambahan.

Jumaat, 17 Jun 2011

Kawen Lagi Di Lewat Usia

Ckp psl kwen lewat usia ni rasa lucu pun ada..Tp bagaimana klau ianya melibatkan ahli keluarga atau saudara mara terdekat kita..sedikit sebanyak wujud jg perasaan geram n xpuas hati. Tambahan pula kalau si isteri/si suami baru saja meninggal dunia..kata org kubur pun masih merah lg. Kawen pula dgn kawan baik arwah isteri/suami..dulu masa kawen berjanji setia nak sehidup semati.. Tak apa la..sudah ketentuan Allah s.w.t. jodohnya begitu.. Hurm..mggu ni saja ada 3 org jiran sekampung menamatkan zaman bujang lewat usia a.k.a pengantin veteren..semoga mereka2 semua bahagia di samping keluarga baru...

Selasa, 14 Jun 2011

Ummi Nak Puasa..!!

Susah jgk kan puasa time preggy ni. tambahan pula bg ibu2 yg cepat lapar mcm miera ni.. Aduh!! tsgt la xtahan.. smlm nak puasa hubby xkasi lg sbb last sunday cirit birit..hubby sorang je yg puasa. Kol 4.30 pg td tjaga. mana xnye hidung terbau2 aroma sambal tumis telur..rupe2nye hubby bgun msk untuk sahur..mira pun ikut sahur skali..hehe sibuk je kan..?? then miera mintk izin hubby nk puasa skali..hubby btegas xbg..merayu2 la jgk nak try puasa..mcm2 alasan miera bg..yelakan klau xblajr dr skarang t bln puasa xbiasa pula.syg la klau xdpt puasa bln ramadhan..Finally hubby izinkan tp dgn syarat puasa smpai tgh hari je dulu.puasa selang hari. then hari lain up 1jam n seterusnya..mcm budak2 la pulak..hehe tp ada betulnya jgk kan?! skrg pun perut dah membuak-buak kelaparan..ades blom pun kol 12 tgh hari..jap ag jd puasa yang yok la..tgh hari bukak periuk...

Khamis, 9 Jun 2011

Checklist For Baby, Ummi & Abi

Bila kandungan dah cecah 6bulan baru tersedar checklist blom buat  lg..rupe2nye checklist ni penting jgk kan.
dgn adanya checklist ni baru kita taw mana brg yg penting mana yg tak penting, apa brg yg dah beli n ape yg belum beli..bajet pun blh dikawal bila checklist dah buat..

xsabar rasanya menanti kelahiran cahaya mata pertama kami...brg2 baru shopping 50%. byk lg yg xde..
pape pun utamakan yg penting dulu..ni checklist yg saya buat..tu pun kena study checklist mumy yg lain baru dpt buat...nway thanks semua..

CHECKLIST:

Baby Punye;
  • Baju lengan pendek + seluar -Done
  • Baju lengan panjang + seluar -Done
  • Romper - Done
  • stokin / sarung  tangan + kaki -Done
  • Barut (maktok  buatkan) -Done
  • kain bedung-blh guna napkin -Done
  • napkin/lampin -Done
  • nappy liner - Not yet
  • diapers -Still survey
  • Towel baby -Done
  • Towel kecik -Done
  • Blanket - Done
  • Kelambu -Not yet
  • Minyak telon -Not yet
  • Tungku baby -lom decide nak beli ke tak..
  • Pelapik getah -Done
  • Berus cuci botol -Not yet
  • Baby mattress, pillow n bolster- maktok buat -Done
  • wet tissue -Done
  • safety pin -Not yet
  • pacifier/puting -Done
  • Botol susu kecil-untuk air masak/suam -Done
  • thermometer -penting n lom beli lg
  • laundry detergent - not yet
  • nappy cream - not yet
  • baby bath tub - dah ada yg lama
  • baby playpen/baby cot -dah beli
  • buaian baby - dah ada
  • net buaian -Done
  • bouncer - tggu lps pntg baru beli
  • bakul baju baby -Done (siap bersarung lg maktok buat)
  • bakul laundry  - Done
Ummi Punye;
  • Kain batik -xcukup
  • tuala mandi -Done
  • stokin -Not yet
  • breast pump - KIV
  • nursing bra - Not yet
  • nursing pillow -Nott  nessesary
  • jamu berpantang,bengkung...lom decide nak amik ape. 
                  -Nona Roguy
                  -Amway -mayb yg ni kot sbb ada bengkung skali
                  -Afiat
                  -Air mancur
                  -Nyonya Maneer
  • maternity pad/ maxi pad - not yet
  • nipple cream -not yet
  • gel tuam breast - not yet
  • nipple shield  -not yet

For Abi-Must remember!!
  • Surat rujukan doktor / buku merah ummi
  • kad pengenalan ummi
  • kat pengenalan abi
  • surat nikah
  • duit/debt card
  • don't forget call semua relative terdekat

Rabu, 8 Jun 2011

I'M Back..!!

Lama betol tak update blog ni..Almaklumla baru melepasi fasa morning sickness..untuk pengetahuan semua saya kini berbadan dua..alhamdulillah dah masuk 6bln.. lately baru saya bersemangat..excited sgt menanti kedatangan ahli baru terutamanya abinye...maklumla ni pewaris yg pertama..mcm2 nak dibuat,mcm2 nak dibeli..apepun doakan saya n baby sihat dan selamat...
Terdapat ralat dalam alat ini